WENA (logo)

Bahratal 19.10.2017

19 / 10 / 2017

Dneska jsem vyrazil do Německa znovu, tentokrát s rodinou. Plán byl Kato , hrana jak prasos, lajna lajn klasa 7C a ze sedu 8A-boží. Jelikož má tahle věc ca. pět metrů vejšku, rvu ráno do auta čtyři matice a teleskopickej žebřík. Jediný co mě trochu kazí náladu je všudypřítomná mlha, ale na webkách ze Sněžníku a Konigsteinu to vypadá na azuro takže jedem.

V Bahře je fakt sanšajn a nejdřív jdu z parkingu zjistit, jestli mám vůbec žebřík a všechny matice tahat ke skalám. Zjišťuju, že musim všechno dotáhnout, vylízt na žebřík a pak až uvidim jak to s Katem vypadá. Je to totiž sporná situace, skála nazelenalá, ale na omak ne úplně sechcaná. Tarabim teda asi šedesát kilo do lesa, vysouvám žebř a zjišťuju, že to je v prdeli. Chyty jsou vlhký a čím vejš tím je to horší. Nerad bych vybojoval celou hranu a na závěr vysmek z už relativně dobrý díry pod vrškem. Přesouvám se teda pod Motivation 7C za rohem a krokuju. Už jsem to kdysi zkoušel, ale bylo to dost mokrý a nepamatuju si nic. Tentokrát je to mokrý taky, ale daří se mi durch chyty vynechávat a krokuju a krokuju a za chvíli se dostávám až do posledních děr a ....je to v hajzlu, protože v nich je voda, rybník doslova. Je jasný, že bych do nich dojel s bandáží a tím si zadělal na výsmek a následně polehnutí zádama na ostrej šutr. Seru na to, boulder si schovám na jindy. Chvíli nevim co bych, až se rozhodnu, že půjdu zkusit Kleine Einlasskarte 8A a Hackfleisch 8A+. Všechno je teda vlhký, ale co se dá dělat že? Tak v tý Einlasskarte mě to začne srát fakt brzo, protože udělám i první nášah i krutorozpaž z madýlka do prava, ale zbejvá mi v tý hnusný smradlavý vymodelovaný díře směnit a to mi nejde. Nebaví mě mordovat prsty, navíc stojim na úplně mokrejch stupech fuj! Jdu teda kouknout na kroky v Hackfleischi. Celkem všechny chápu až na zřejmě klíčovej odtlakoprůtlak doleva do hrany. Zkoušim různý metody, některý vypadaj i celkem nadějně, dokonce jsem nakonec schopnej i hranu chytnout, ale v blbý pozici, ze který se nepohnu dál..... I tohle mě nicméně pro vlhkost chytů omrzí a jdu se projít za roh k Schwarz weiss blocku. Tady zjišťuju, že jsem vše dost uzbrklil, protože Schwarz i Weiss jsou suchý. Ach jo, měl jsem jít rovnou sem.

Nejdřív drtí Lůca a zkouší 6C s názvem SW Klassik. Celkem jí jde nátah do dírky, ale pak si neví rady. Vypadá to nějak jednoduše a nechápu co tam vymejšlí až do chvíle, než si obuju boty a bouldr testuju. Zvládnu sice hned klíč přelízt, ale je to celkem svižný a pro ženu asi moc těžký. Když už mám na sobě boty, zkoušim Schwarz 7B+ ze stoje. Minule jsem ho nemohl na kaši vylízt. Teď to zvládám hned a jsem rád, protože do něj vedou ještě dvě varianty, jedna za 7C a jedna za 7C+/8A. Tady se musim zmínit o tom, že jsem slyšel, že se original leze bez prvního chytu ve stropě. Můj názor je, že to je naprostá píčovina. Chyt tam je a hned za nim je další ve stropě, kterej se bere takže smysl zákazu nechápu a nehodlám se jim řídit(Neviděl jsem ostatně ani jedno videjko, kde by někdo chyt vynechal-všichni to lezou s nim....). Co se týká obtížnosti, můžu s klidem říct, že pro mě je to peklo i s chytem - takže asi tak :-)..... No, když už teda vim jak na Schwarz, kóduju Weiss 7B+, kterym se začíná zmíněný 7C+/8A kombo. Celkem se na tom zasekávám, ale nakonec zdárně program vymejšlim. Jediný co mě nakonec rozhodí je popis v průvodci, kde je začátek psanej jako sit start a já celou dobu myslel, že se začíná z madla. Nojono, průvodce má vždycky pravdu a když jdu do pokusu, začínám poctivě ze sedu. Daří se mi Weissem prolízt až do madla, ale v něm mám takovou konev, že na celej traverz seru a dolejzám aspoň do topu Weisse, abych  něco do tý kabely narval.

Chvíli pak pauzíruju, leze Štěpík, Lůca flešuje 6A hnedka vedle a zanedlouho dávám ještě pokus v SD verzi Schwarze za 7C. První je celkem komickej, protože mi smeká noha a dávám držku na všechny čtyři-jako Katze-ale naštěstí matice jsou správně takže přežívám a po výměně boty dávám ještě jeden rychlej, kterym bouldr bombim. Vlastně spíš s vypětím všech zbytků sil dobejvám topovou díru a pak se zhroutim k zemi. UF! Ještě pak haluzim něco že jako jdeme na Mufuti, ale na hodinách je 17 20 a to znamená odchod.