WENA (logo)

Labák IX-12.Výjezd

08 / 04 / 2016

​HA! Je to tu. Dnes jsem předved zarputilost, která se vyplácí. 

Ráno, ještě před tím než se pustím do práce, koukám na počasí a ejhle! V sobotu, to znamená den, kdy máme jet lízt, to vypadá na Labský stráni úplně na hovno. Od deseti hodin je tam na každou hodinu šedej mrak a dvě kapky. Můj sen o přelezení Sick Fellow se začíná schovávat za mraky. Tak to ne! Zahajuju hektizování a volám Zákořovi. Ten má dnes bohužel extrémně napilno nejen v práci, ale i s dětma a prostě nemůže. Překecávám teda svojí ženu Lucku, protože potřebuju někoho kdo bude řídit. Ve středu mi totiž odebrali řidičák. Balíme dvouletýho Štěpánka, naší raptornici Selmu a jedem. Po cestě vyzvedávám od Zákoře čtyři bouldermatky. Je úplně jasný, že Bivak bude na trout......a taky že jo. 

Dávám rozlez, zkoušim kroky. Překvapuje mě jak je bouldr těžkej hehe, myslel jsem si, že když jsem minule tečoval top, bude to dneska formalita. Uf, naivní představa u bouldru za 8A+/B. Nakonec si vše opakuju, jdu naladit foťák a po pauze dávám pokus. Jsem celej nervózní, do toho řve synek, kňučí pes a celkově se nemůžu soustředit, takže mi smeká noha. Když se posadim na matku, Lucka mi oznamuje, že se foťák stejně vypnul. No doprdele, to by mi prask, kdybych to vylezl a záběr by končil v půlce. Je jasný, že má moje karta pomalý zapisování. Jsem docela nervní a na přelez potřebuju fokus takže prosim rodinu, aby šli na výlet a nechali mě se tu plácat samotnýho. 

Dávám patnáct minut a jdu na to. Samota mi na soustředění vyhovuje, na začátku přehnaně kontroluju našlapávání, abych nesmek a začínaj mi tuhnout bandáže, nicméně jakmile přidávám do spondea, jdu do plnejch a nezajímá mě už nic. Pod topem ještě vyklepnu pravačku za lištu, ale ani to asi nebylo třeba. Chycení topu po zkušenostech pojišťuju přibráním boule a je to tam!! Mrda! Můj nejtěžší boulder a hned na začátek sezóny (Hard Black Porn, kterej jsem vylezl na podzim má stejnou klasu,ale můj názor je 8A+). Mám radost, všechno hned balíme a jedem home. Tam zjišťuju, že změnili předpověď a nevypadá tak zle, takže se do Bivaku podívám i zejtra. To už budu zase zpět v mym největšim projectu, kterym je Sunshine respektive Sick of Sunshine......