WENA (logo)

Labák XXXII., Bor I.-59.,60.výjezd

02 / 10 / 2016

​Poslední dva výjezdy nám počasí podmínku příliš nedopřálo. Ve středu jsme vyrazili do Bivaku, kde mělo podle předpovědi foukat což mělo zaručit drhnicilín. Vichr se ovšem nedostavil a celej den bylo pod dachem vlhko jako v kobce. Nakonec vlastně trochu foukat začalo, to už jsme ale samozřejmě vláčeli ruce po zemi a nebyli schopný udržet ani to madlo. Sranda ještě byla, že jsem po příchodu tušil, že začne foukat až při odchodu a imitoval jsem čekání na podmínku. Vydržel jsem to asi hodinu, což považuju za zkoušku trpělivosti jak svině, ale dýl už jsem se válet nemoh. Nic totiž nebylo zaručený, vlastně jedna jistota byla-pokud vyčkám, chyty neoschnou a naopak, znáte to ne?

Další výjezd jsme nasměrovali na Bor. Jednak jsme tam ještě letos lízt nebyli a druhak to opět podle předpovědi nevypadalo zle. Cesta na Bor, hlavně teda úsek z Trutnova do Náchoda je cesta smrti. Trvalo mi to asi tři hodiny a skoro jsem v káře usnul. Nakonec jsem se potkal se Zákořem, kterej vyjel asi hodinu a půl po mně Uf! Zvolil jsem prostě blbou trasu. Na místě nás uvítalo vedro a když jsme dorazili pod náš cíl, což byl kámen Monstrum, zjistili jsme, že je v ďourách opět ten zasranej vlhkošlem. Prostě výmluvy výmluvy a výmluvy-musej bejt.

Šutr neni pojmenovanej Monstrum jen tak pro nic za nic. Je to superboží kámen na kterej vedou neméně boží směry. Absolutně nej je jednoznačně lajnajakoprase s názvem Zlatý Drak a klasou 8A+. Kdo z bouldristů neviděl, ať všeho ihned nechá a jede se tam aspoň podívat, protože to je nádhera. Jak už ovšem číslo napovídá, vůbec to není věc pro slabochy, do jejichž řad bohužel patřim. No nic, můj první plán byl zkusit Ducha bez tváře za 8A, ale první dva chyty jsou mokrý a i kdyby nebyly, asi bych se nedostal ani k druhýmu kroku. Jdu teda zkoušet místní klasiku King Kong za 7C. Nejdřív se mi ani nedaří dolýzt do ďoury, ze který se teprve začíná klíčovej skok na hranu. Po chvíli přicházim na to, že se potřebuju za spodobouloďuru pořádně nadzvihnout na noze a odrazovou ďouru dobejvám. Super. Bohužel další potřebná věc je směna, která se dělá naférovku vyndáním dvou prstů,čímž se v ní uvolní flek pro druhý dva prsty. Nejsem to schopnej udělat ani hovno....zkoušim teda strčit do ďoury jenom faker a nějak to tam povyměnit, ale nic. Navíc mám po chvíli zkoušení úplně urvaný prsty a musim se na to vysrat.

Zákoř mezitim na nic nečeká a pouští se do rozkódovávání Draka. Je na tom celkem dobře, dokáže v pohodě dolízt do díry, přebírá jí na spondeo a snaží se chytit lištu, která je vysoko nalevo. Bohužel lišta je mrzká a bude potřeba do ní komíhnout víc staticky. Když vidim Zákoře jak leze tuhle perlu, zkoušim taky nastoupit. Je to klepec jako svině, hned v druhym chytu mě hrozně tejrá směna a když už jí udělám a šáhnu do ďoury, nejsem schopnej jí ani nabrat na spoďáka, natož proti ní nastoupat. Je to prostě boží neprůstupnej bouldr na kterej budu muset poboostřit snad všechny skillz abych ho vůbec byl schopnej pořádně zkoušet.

Když už nedávám ani tu směnu, vracim se zpátky na King Konga, ale opět nejsem schopnej v díře směnit. Koukám teda pod něj a zjišťuju, že spodem vede ještě bouldr Godzilla za 7B+. Zkoušim teda kroky a přijdou mi celkem v pohodě, takže naladim foťák a že jdu jako na přelez. Už už chci nastopit, když v tom přichází Zákoř a oznamuje mi, že se to nenastupuje jako King kong, ale ještě o kus vpravo. EEhhh to už je ale úplně jiná pohádka a já nejsem ani schopnej počáteční kroky udělat. Prostě průjem. Jsou už ale asi čtyři odpoledne takže to balíme a mizíme.