WENA (logo)

Mlýnský vrch a Petrohrad 30. a 31.10. 2017

01 / 11 / 2017

Po minulý náloži jsem se musel dávat dohromady tři dny. V neděli jsem se už nicméně nemohl dočkat a přesto, že jsem věděl, že Magnus a Zákoř jedou v úterý, vyrazil jsem s rodinkou o den dřív= v pondělí. Předpověď ukazovala nula mm srážek a vichr. Po cestě se střídaly bouře a zmáchanost s azurem a suchem. Do poslední chvíle to vypadalo dobře, bohužel při příjezdu do megalopole Ležky mi málem prask. Všechno bylo úplně zechcaný a ze střech ještě voda kapala, jasná známka právě proběhnuvší průtrže. Shiit, co se ale dalo dělat? Nezbylo, než jít nahoru a hledat. Po cestě potkávám Thila(myslim, že se tak jmenuje) z Berlína a ten tvrdí cosi o nějakym suchym 7B. Při příchodu do skal zjišťuju, že jde o traverz Hipodrom, kterej vede na šutr kde je i boulder Hiphop 7C+ za kterym jsem dnes přijel. Výlez je bohužel komplet durch. No nic, zahajuju dekódování sitstartu (bouldru Hip 7B) a okamžitě zavrhuju betu, kterou mi ukazoval Magnus- prozměnu nerozpřahnu- ale je to v pohodě, protože to v tomhle případě jde vymyslet i jinak. Zanedlouho nástup kosim. Pak naladim foťák a daří se mi přelízt kombinaci Hipu a Hipodromu, takzvaně Hipův drom za 7B+. Bohužel, když koukám na záběr, je v hroznym přepalu. Nojono, ale přelez vidět je a kdybych jó chtěl, asi bych to zvládnul znova. 

Po pauze jdu mrknout co je kde suchýho, protože z hrany Hiphopu stále kape. Objevuju Jolly Jumper 7C. Bouldr se kterym si minule Zákoř vytřel (flashnul ho, ale když držel top, malinko se dotknul, takže ho ihned přelezl znova a čistě)a dal ho nakonec i Mlejnis. Po chvíli zmítání s patou u ruky a neschopnosti přešahu se musim poklonit a vycouvat, toto opravdu není nic pro mě. Výmluva opět směřuje na moje mini rozpětí, nicméně je to výmluva a krutá pravda je, že jsem slabej. Jdu teda dneska už asi po pátý slintat pod Podsvětí, ale Hádes i Lístek jsou durchumdurch stále. Zastavuju se u Škuneru a sedám pod jednokrok Tačiona Něhule 7C. Chvilku jsem tu byl i při minulý návštěvě takže vim, že mi krok moc nesedne, ale je jedinej suchej tak do toho du naplno. První pokus - marnost, druhej marnost, třetí, čtvrtej....desátej patnáctej nic a nic a nic, ale učim se grif tlačení do nohy a zároveň průtlak levačkou a ani nevim na kolikátej najednou Yees! držim lištu a dosekám se na vršek. Jooo, pro mě krutorskej nášah a mám radost. Jdu zpět, kde natáčim ženě přelez 6A+ s názvem Pravá popelnice a pak jdu omrknout co Hiphop. Zdá se bejt suchej, obouvám teda boty a bum! z první se mi ho daří seslat. Až na dvě vypadnutí levý paty v první části mě to moc netejralo, což ovšem přičítám srovnáváním s předešlým bojem v pro mě krutý Něhuli. Každopádně krásnej boulder. Nakonec ještě natáčíme a fotíme prehistorickou bonsaoidní borovici za rohem a mizíme.


Další vejlet na sebe opravdu nenechal dlouho čekat, protože jsem vyrazil hned druhej den se Zákořem, Jusym a v Praglu jsme nabrali ještě Magnuse. Tentokrát jsme  nejeli na Mlýňák, ale do oblasti Petrohrad Rybníček a pak na Bránu. Na Rybníčku jsme měli v plánu zkouknout co je zač boulder s názvem Je to boj!(Ale krásnej) s klasou 8A+. Krásná převislá deska se spárkou, rozpažkou, rafinovanou patičkou, přískokem a náhulem do topu na závěr. Nádhera! Hned se mi věc zalíbí a snažim se rozkódovat co a jak. Hned na nástupu mi nevychází noha, takže vymejšlim ultra HC program za lištu na odtlak. Trochu mě to nasere, protože těch asi třícentimetrovejch nedošahů je v poslední době nějak moc, ale vzápětí mě potěší, že pata při správnym založení a tlaku drží natolik, abych přešahnul do svislolišty. Učim se samozřejmě i poskok, kterej mi společně se zvednutím nohy dělá asi největší problém, nakonec ho ale dekóduju a Mrd! nálet do topu je už za odměnu. UUF! Krásná těžká bomba a navíc bych ji možná mohl zpráskat na první návštěvu, řikám si a ošel nastupuje. Kluci jdou mezitim na Fakíra a já začínám sázet pokusy. Ukazuje se, že program s lištou je fakt brutál a dvakrát mi dává stopku. Uvažuju, jak to zlehčit až nakonec na lištu seru a zvednu prostě nohy už s rukama ve spáře a napálim to doleva do boule s pravou nohou na tření. Určitě efektnější způsob. Až po tomhle "zlehčení" se mi daří dolízt v pokusu do klíčovýho místa, patu zvládám na přešah do lišty, bohužel, když zvedám nohy na přískok PUK! patička vypadává. UUff! To bylo těsně. Dávám zase pauzu a dalším pokusem opět dobejvám pravou lištu, ale už jsem úplně na kaši a neudržim se. Službu mi vypoví hlavně levá ruka takže přelez se pro dnes vzdaluje a definitivně mizí. I tak mám z přípravy radost, přece jenom jde o 8A+... a když se vrátěj kluci, ještě jim ukazuju jak a co jsem vymyslel a natáčim si aspoň přelez varianty ze stoje s názvem Studna a klasou 7B. Fajn vědět, že i úplně na sráč jde přískok a závěrečnej nálet udělat.

Následně přejíždíme na Bránu, kde Magnus se Zákořem laděj Black Box 8B (pekloplácaná a svírání kýlu)a my s Jusym se zmítáme v Jantarový komnatě 8A. Muhaha srandovní bolavej výsmol zpod kamene do plotny, ale za chvíli mě přestane bavit lámat si nohy i ruce a vůbec všechno a přesunuju se ke koblihokameni na kterej vede traverz po oblinách se super názvem Loupež chytů a klasou 7C+. Všechny boule jsou bohužel dost zelený a já komplet na kaši, spokojim se teda s vymyšlením co a jak a vysmolim aspoň závěrečný 6C+. Do toho přichází Magnus a ještě než padne tma zmasakruje celou Loupež a surově jí narve do kabely. Přelez natáčim ze stromu a skoro spadnu když vidim, jak Titán  drtí zelenej sliz, do toho mu třikrát vypadávaj nohy, ale nakonec se do topu fakt vyškrábe! Na závěr ještě přejdem pod Magický oko, kde mi už asi postopadesátý padá brada co že je to na Petráči za luxusní bouldry a když definitivně zatmíme, vyhrabeme se z lesa, pokecáme s nalitym myslivcem, kterej nejenom, že přijel na sráč v autě, ale ještě po nás na základě svýho nebohýho odznáčku chce ukázat řidičák a doklady. Vše dopadá dobře a když se dozví, že jsme nejeli za závoru, nechává nás celkem v klidu odjet.

Na závěr musim opět dodat, že Petráč jsou mrdy a hned co mi doroste kůže, pojedu zkusit zbombit Je to boj! a některý další místní perly, co se mi podařilo pochystat. Videjko sestřihnu potom, aby bylo na co koukat........