WENA (logo)

Modřín V-19.výjezd

25 / 04 / 2016

​V pondělí je v plánu Modřín. Opět udáváme Štěpánka k babi, vyzvedáváme bouldermatky od Zákoře a jedem. Lucka musí dnes bejt do dvou v Liberci takže vyrážíme na odpolední až večerní session.

Na Modřínu se objevujem kolem čtvrtý hodiny a tarabíme vše směrem k Buttermilku, konkrétně pod boulder Nymfa za 8A+, kterej mám v plánu dneska drtit. Dávám krátkej rozlez a hned se pouštim do lišt. První krok je společnej pro Nymfu i Mr. Kvase a druhej jmenovanej kousek jsem už přelezl loni takže nástup neřešim a snažim se vymyslet jak se dostat doleva. Samozřejmě jsem nakoukal Skáličovo video (https://www.youtube.com/watch?v=V88Ob4yukmg), ale to hovado je kurevsky silný a vůbec nechápu, jak ty kroky může takhle dát. Nejde mi ani začátek ani prostředek a už vůbec nejsem schopnej na konci krojcnout z lišty do spoďákový ďoury. No, na to video se koukněte, kdo jste neviděl, protože ten bouldr v jeho podání vypadá jako nějaká zasraná pětka.

Když asi po půl hodině marnejch pokusů definitivně zjišťuju, že na tenhle krutogram fakt nemám, zahajuju vymejšlění ojebávek pro slabocha. Naštěstí mám k dispozici spoustu chytů i stupů. Zkoušim nejdřív šahat doleva jak to jde Fox, v tom jsem ale naplej jak hovado. Pak ladim různě nohy, abych se nějak vyvážil, ale furt to neni ono, tak na první část zatim kašlu a snažim se vymyslet prostředek. Ten jde docela dobře. Pravačkou mám lištu vedle madla z Kvase, pošlu to do levýho mrdoidníka, dám vysoko pravou špičku, přidám pravou do dobrý lišty ve spárce a už můžu přehodit nohy, levou na levej nástupovej chyt a pravou podšpičknu a kleštim, tím pádem můžu dát ruce k sobě a pálit to do lišty.

Vracím se teda na začátek a snažim se vymyslet co s tim. Nakonec zjišťuju, že vpravo je hrana jak idiot, za kterou se dá pověsit pravá špička a všechny úvodní kroky tím pádem o dooost zjednodušit. Mrda! Člověk to prostě musí ojebat, kde to jenom jde, řikám si a dávám pauzu.

Po čtvrt hodince jdu dokoumat výlez. Jak už jsem psal, kříž z lišty ani hovno nedám, takže přibírám lištičku vpravo a poté, co se naučim vyvážit, beru vlevo madlykobočák, následně musim opět vyvážit těleso a můžu pravou vzít ďouru na spondeo a už se vyhrabat nahoru. Párkrát si to zkusim a myslim, že je to good. Jediný co mě sere, je rampa pode mnou, který se člověk nesmí dotknout, takže je potřeba se za všechny chyty držet trochu víc a nenechat tělo klesnout ani vyvěsit ani nic podobnýho, jinak by byl případnej pokus ztracenej. Najedou zjišťuju, že se tu zmítám už dvě hodiny a děsně mě pálej prsty.

Přesouváme se teda pod Špičák, kde si Lucka vyhlídla bouldr s názvem Policie za 6A. Sotva stíhám zapnout foťák a šup, Lůca bouldr flešuje. Super! Po obhlídce zjišťuju, že to je spíš lehčí, což mi potvrzuje i žena, ale radost nám to rozhodně nekazí. Přehazujem matky za roh, kde je ještě jedno 6A s názvem Levá hrana. To už je jiný kafe, hranka vyhazuje a pravačkou je potřeba pobírat malý lišty. Lůca pokusuje a do toho začíná valit sníh. No kuuurva, člověk si celou zimu přeje návaly tohodle bílýho kedru, ze zoufalství si skoro nechá vytetovat na čelo "we pray for snow" a ta bestie se dostaví až když je nejmíň žádaná.... 

Za chvíli chumelenice naštěstí odeznívá, Lucka mi oznamuje, že jí pálej prsty a je tím pádem čas zkusit zbombit Nymfu. Musim dát znovu rozehřívuňsk, nějaký kroky si rychle opakuju a jdu na to. Začátek je ok, zavěšuju špičku, to je vejmrd jako prase, takže jedu a zamykám jak divej, přehazuju nohy, kleštim, přidávám ruku a kuuurva, nemám dost síly abych to napálil do lišty. Dávám asi půl minuty rest a bouldr dolejzám. Hm. Zdá se mi, že to je na lopatě a zkoušim ještě pauzírovat, ale pal je pal a když pak asi v půl devátý nastoupim do závěrečnýho pokusu, nemám šanci.....Je tím pádem čas zmizet.