WENA (logo)

Sněžník-east side 7.,9.,11. a 13. 10.2017

14 / 10 / 2017

Další čtyři výjezdy jsme nasměrovali na east side, protože co jsem tam byl naposled s Magnusem, mega se mi sektor zalíbil. Hlavně samozřejmě ten Švajc, ale i ostatní bouldry jsou fajn a vždycky je zábavný zavítat do oblasti, kde to nemá člověk tolik probraný.

Sedmýho v sobotu jsme jeli s rodinkou. Rovnou jsem letěl pod Švajc, abych zkoušel vylízt Nalgene za 7C co jsem minule pochystal, boužel byl mokrej. Tak jsem aspoň vymyslel jak na Kompresi 7B+ a začal rozkódovávat začátek Helvétskýho kříže, kterej je samostatně za 8A. Po nějaký době jsem přišel na zřejmě schůdnej způsob, ale jak už to většinou bejvá, špatná podmínka mi zabránila boulder fakticky zkrokovat.He he. Do toho dorazil Magnus s Katty a že jdou na Glooma, kde prej jsou krááásný bouldry a hlavně suchý. Poslední argument byl stěžejní, přesouváme se teda pod trojúhelník s dírkama. Hned se pouštim do kódování věci Boom 7C. Asi tři kroky, za celkem pozitivní, ale malý a kryple bolavý dírky. AU UA AU! Hrozná bolest mě provází a od začátku je jasný, že klíč je ve skousnutí a potlačení bolu. No, nakonec to zvládám, ale neodpustim si několik poznámek na Magnuse, kterej sliboval nádhery a místo toho tady lezu tenhle bolohell. Lůca si zatím pochystává Gloom wall 6B, kde je nejzajímavější dolez, protože člověk už má trochu nateklo a zároveň se překuluje přes vršek, kterej je asi 4metry nad zemí. Po několika neúspěších se žena bouldrem prožene a můžem se jít mrknout níž na Pana domácího 7C+. Bohužel je v totální mokrotě a lišta na pravačku kouše hryz hryz do načnutejch prstů, takže zatlačuju slzy a vracíme se na Nalgena. Sice oschnul, ale tělo je na kaši kašoucí, navíc zjišťuju, že jsem si vymyslel blbě dolez a zápasim v posledních dvou už úplně lehkejch krocích zbytečně.

Další vejlet proběhnul 9. v pondělí. Opět se hrnu pod Švajc a na rozlez dobejvám Kompresi 7B+. Hned nato vymejšlim lepší způsob dolezu Nalgena a dávám několik pokusů. jeden uuuž skoro vypadá nadějně, ale lišta je proti. Nevim jak tenhle bouldr lezl O. Beneš nebo Džangli, ale vymyslel jsem hroznogram. Nejdřív levou napalm do odtlakový lišty, potom narvu nohy pod sebe u toho furt hrozně visim v levym rameni, pak vyvažovačka a dvakrátkříž, nejdřív lišta pak boule na hraně. Nakonec otočim nohy, klemnu jima hranu pod sebou a přes lištu nahoru. No, těžké to je, ale o to větší zábava..... Po několika pokusech jsem už na kaši a jdem ke Kostce. Tady se pouští do akce žena, který se líbí bouldr s hnusnym názvem Beďary na čele a s klasou 6C+. Já jdu okouknout pračlověka a zkoušim najít Minimal. Asi půl hodiny bloudim v suťovisku, abych nakonec našel kulový a akorát se nas.al. Zpět ke Kostce. Lůca má vymyšleno, ale na přelez už jí nezbejvá síla. Zkoušim ještě boulder La Bombastica 7C, ale i když dostanu nohu na dobrej stup, nejsem schopnej se na ni pořádně postavit. Je to holt extra vysokej nášlap. Když nad tim zpětně přemejšlim, asi jsem to lezl blbě. Nicméně bouldr moc pěknej a moc přelezů zřejmě mít nebude.... Nakonec jdem ještě kolem Švajcu domu, kde zkoušim opět Nalgene, ale nemám nárok ani na první krok.......

Ve středu 11. jsme znova na kopci. Bohužel, i přes to, že svítí hezky slunce a zřejmě moc nechcalo, všechno je mokrý. Ale fakt všechno. Nacucaný jak nacucanec. Jediný, co se dá jakž takž zkoušet je Stvoření 7B, který vede na masiv nad Gloomem. Zkoušim kroky a zanedlouho dávám pokus. Uprostřed bouldru teda zjišťuju, že jsem na jeden krok zapomněl, ale risknu rozpažoskok a vyjde. .... Pak jdem pod Glooma, kde vymejšlim jak naTerra Incognita 7C+ a Terra promessa 8A, ale v pokusech mě vždycky zastaví hroozná bolest prstů. Navíc je v dírách trochu navlhlo. Nerad bych si zkurvil prsty, tak se přesouváme pod Kostku. Než se Lůca rozhejbá, vyrážím opět hledat Minimal. Znamená to krutou pouť suťoviskem, na který se smekám a dojebávám si holeň bú bú. Nakonec teda Minimal nacházím (je úplně jinde než jsem myslel a jeho objevení je náhoda). Super, můžu letět zpět a natáčim Lucce přelez. Ještě předtím jí vlastně nutim dvakrát vylízt morálovej dolez. Je sice vysokej, ale jsou to takřka schody, byla by škoda, aby kvůli zbytečnýmu strachu pustila 6C+.  Dobře že si to natrénovala, v ostrym už s přehledem kontroluje situaci. Ještě k večeru se vracíme pod Švajc, kde dekóduju Kompresi long 7C a dávám i celkem nadějnej pokus, bohužel na samotnym konci mi tak nateče, že musim skočit dolu. UF!

Pátek 13. je pro mě šťastnej den, neváháme a jedeme na east side zase. Všechno je oproti minule suchý, na rozlez natáčim Kompresi, která se mi při minulym přelezu, kvůli giga přepalu natočit nepovedla a když doráží Lucka s Japíkem, daří se mi zkosit i Kompresi long 7C. Ještě v laufu zkoušim Nalgene, ale lišta, kterou beru na odtlak jede jak zmrd. Nakonec usoudim, že je vedro a dávám ústup pod pana domácího. Nakoukal jsem program od Majzlíka na videu. Na místě ovšem zjišťuju, že jeho techniku asi nikdy vlastnit nebudu, vše teda řešim rvaním za lišty a poskokama. I tak mi nějakou dobu trvá, než naladim správný postavení nohou a vymyslim co a jak kde "naskočit". Samozřejmě mě zajímá SD varianta, takže když vymyslim co a jak ze stoje, ani nic netočim a dávám rest. Během tý doby leze Štěpán a masakruje plotnu naproti small housu s klasou 1C+ a myslim, že jde o provovýstup!! Hned po něm drtí Lůca a na druhej posílá věc s názvem Žán a číslem 6B. No a nakonec jsem na řadě já. Sedám pod pana domácího a dávám první, druhej .....třetí, čtvrtej, a pátej pokus těsně za sebou. Pokaždý něco zkazim, blbě naskočim chyt, nebo něco takovýho a až napošestý se mi daří bouldr pokosit. Je to ale krutej boj, dva kroky totál na max, kůže ve strašnym palu, chyty nahoře špinavý, neočištěný, prostě boží!! Nakonec jdu ještě nahoru na Mutagen 7C+, ale přesto, že po chvíli tušim, co bych měl dělat, nemám už nárok..........