WENA (logo)

Szklarska poreba V.,VI.-49.,50.výjezd

21 / 08 / 2016

Předešlý dva výjezdy byly ve znamení dobejvání luxusního bouldru Czech star ve Szklarsky porebě. Jak jsem už psal v minulejch příspěvcích, klíčový místo tohodle bouldru mi dává pěknou sodu. Už jsem se na to chtěl na nějakou dobu vysrat, ale rychlý přelezy skoro od všech lidí, který se pod tenhle strop v poslední době vydali mě motivovaly přeci jenom ještě zkusit, jestli náhodou tu zatracenou škudlinu nedoskočim.

Nejdřív jsem se sem vydal se Zákořem minulou neděli a bylo to pekelný. Nejenom, že jsem nedoskočil, dokonce jsem bouldr ani nedolezl, tzn. když jsem klemnul fakera, nedostal jsem se ani nohama nad dach. Totálně mě moje vlastní vyprůjmenost nasrala, nicméně nechal jsem si od Zákoře párkrát do kroku pomoct, zjistil, že to není tak daleko a potom co jsem si pořádně zatejpoval prst, ani mě klemnutí tolik nedrásalo. Nakonec dne jsem byl odhodlanej fakera klemnout, bohužel už nebyla síla na to, do místa správně doskočit. Odjížděl jsem celkem vyřízenej s tim, že tenhle bouldr snad nikdy nevylezu.

Uběhnul tejden, kdy jsem byl denně do večera na střeše a vzhledem k tomu, že mám Porebu fakt blízko a v Labáku mělo bejt vedro, rozhodl jsem se, že v sobotu vyrazim na Czech star znovu. Tentokrát jsem se domluvil s Dejvem, že se pod stropem sejdem a taky se tak stalo. Hned co jsem přišel, Dejv mi úplně suše předvedl jak se druhá půlka leze. Prostě nastoupil a skoro staticky šáhnul do trhliny, poskočením porovnal úchop a pak snadno dolezl nahoru. Takže takhle se to dělá sakra, řikám si a po krátkym rozhejbání jdu zkusit jump taky a HLE!, hned na druhej pokus fakera klemuju a celkem v pohodě se mi daří dolízt na vršek taky. Ani mi to celý nepřijde tak hrozný takže dávám pauzu a zkoušim Czech staru od začátku. První část mám naučenou skvěle takže dolejzám do skoku a mrrrd, při pokusu o skok si dávám hroznou do lokte. No nic, zase dávám pauzu a jdu na to. Tentokrát mi kousek do škudliny chybí. Furt nemám dost a po dalšim odpočinku vyrážim do třetího pokusu a díky tomu, že jsem vyladil středovou pasáž, kde jsem přibral spondeo na porovnání nohou, daří se mi doskočit škudlinu a klemnout faker. Bohužel neni to uplně ono, visim jenom za koneček. Snažim se teda ve visu poskakovat a úchop opravit,nedaří se....dávám teda patu a hákuju špígru, ale tejpa, kterou mám kvůli svý ubulenosti na prstu namotanou se postupně schrouvá, až se musim pustit. Shiiit. No nic, i tak mám radost. Je jasný, že to pude vylízt.... Posléze dávám ještě další pokusy, ale síla se už odporoučela.....

Po zbytek dne pozoruju Dejva, kterej rozkódovává první část a taky Poláka, kterej sem přišel dle jeho slov poprvé a zanedlouho dává náskok i výlez, to vše bez tejpy a za chvilku celej bouldr skoro zkropí od začátku, ale dle jeho slov se vrátil za Španělska, kde lezl v Rodellaru a pak celou dobu řídil takže mu trochu sil chybělo. I tak byla radost na něj koukat, protože na první pohled to byl člověk, kterej lízt fakt umí.

Nakonec jsem motivovanej tim jak Dejv s Polákem kosej tak jdu zkusit přece jenom ještě pokus, ale jsem tak na hadry, že neudržim ani první lištu. Je tím pádem čas na odchod.